Din makt – min plats

En utställning i text och bild om makt, normer och lika rättigheter.

Vad är makt? Vad är det som är norm i olika situationer och vad är det då som bryter mot normerna?  Är du i något fall eller situation en normbrytare? Hur gör du om någon annan bryter en norm?

De normer som utställningen tar sikte på är de oskrivna förväntningar som finns gällande hur något eller någon ska vara. Dessa normer varierar från samhälle till samhälle och varierar även beroende på sammanhang. En utgångspunkt är samtidigt att det som uppfattas som normen är överordnat det som bryter mot densamma.

Utställningen sitter uppe mellan 9 och 25 juni i Föreningarnas Hus, Storgatan 13.

Inkluderande likabehandlingsarbete i HR-processerna

Hur ser vi till att ha inkluderande HR-processer? Hur kan vi ta med ett hbtq-perspektiv i rekryteringsprocessen? Hur inkluderar jag transpersoner i arbetet? Det är frågor som besvaras under denna eftermiddag.

Lukas Romson har lång erfarenhet av att jobba med normkritik, trans och hbtq, både i föreläsningsformat, workshops och andra utbildningsupplägg. Här leder Lukas dig genom hur du kan jobba med likabehandlingsarbete i HR-processerna för att inkludera hbtq-personer. Lukas kommer särskilt gå igenom hur du kan jobba med trans-perspektiv enligt ARUBA-modellen, dvs Attrahera, Rekrytera, Utbilda, Behålla och Avsluta personal.

Under utbildningens tre timmar kommer det göras två 15-minuterspauser då vi bjuder på kaffe/te.

Programpunkten presenteras i samarbete med Vision

Glada gänget

, 16:00-17:30

Musikgruppen Glada gänget som är ifrån FUB underhåller med kända cover-låtar med körsång, musik och glädje!
FUB är Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, som finns i Luleå med kontor på Föreningarnas Hus.

Love Yoga

, 18:00-18:30

Kom och var med på yoga i Stadsparken!
Tillsammans kommer vi att skapa magi i Stadsparken under Luleå Pride!
Metta meditation är en uråldrig meditationsteknik som bygger på loving kindness.
En underbar och magisk kärleksmeditation till dig själv och till alla levande varelser på denna
jord.
K Ä R L E K,
E M P A T I med en stark känsla av trygghet av kärleksfull G O D H E T.
Meditationen är enkel att utföra vilket gör att alla kan medverka, både barn och vuxna.
Metta meditationen leds av Petra Karp Gidlöf, yogalärare och ägare till Love Yoga Luleå

Invigning

, 19:00-19:30

Invigning av Luleå Pride 2018 i Stadsparken!

På scenen har vi Pernilla Hammargren som konferencier med glimten i ögat men med allvaret skymtande bakom.

Vi hör också varför Luleå Pride och arbetet med hbtq-personers rättigheter är så viktigt.  Helena Carlsson, ordförande RFSL Luleå och norra Norrbottens län, som arrangerar Luleå Pride och jobbar året runt med hbtq-frågor i Luleå. Lenita Ericsson, kommunalråd, pratar om vad som gör pride till ett viktigt arrangemang. Gunnar Tåhlin, VD Galären, berättar om att de är stolt sponsor till Luleå Pride.

Var med och invig årets Luleå Pride! Välkommen!

Tall Blonde

, 19:30 - 20:30

Under 2017 bytte Frithiof namn till Tall Blonde och släppte i samband med det sin första singel “I will light up the sea”I mars 2018 kom EP:e Wonderful och blev starkt hyllad av kritikerna och singeln med samma namn togs genast upp av flertalet listor på Spotify.

“Trots namnbyte kommer ni som följt Frithiof Stenvall att känna igen hans säregna sångröst och träffsäkra låtskrivande både i text och musik. Starkt influerat av den brittiska popmusiken, med en fläkt av 90-tal och en tydlig referens till Coldplay fortsätter han att leverera låtar som har all potential att bli stora hits som låter lika bra med gitarr och sång i det lilla, som på de stora scenerna.” (Fredrika Johansson – P4, Norrbotten)

Programpunkten presenteras av BDpop

 

Samarbete med

Loving Embers

, 21:00 - 21:45

Loving Embers är ett indie-popband med ambienta inslag och fokus på svårmod och kärlek. Dem debuterade i höstas med en rikstäckande sverigeturné och släppte sedan sin debutsingel “People Like You”. Men dem har inte saktat ned efter detta! Nu kommer dem till Luleå Pride med en nysläppt EP i bagaget.

Samarbete med

Fredagskväll på Ebeneser

Välkommen till Café/Bar på Ebeneser med musik och underhållning!

Under kvällen spelar Josef Love & The Lovers härlig livemusik och Davio Di framträder med ett fartfyllt musikframträdande!

En försmak kan du få genom Davio DIs låt Let it go!

Biljetter köps vid entrén (kort/swish/kontanter). 18 års-gräns. Inträde:

Vuxen: 100kr

RFSL-Medlem: 50kr

Medlemskap+inträde: 150kr

Inträde till fredags- och lördagsfest för medlemmar: 100kr (säg till att du ska gå på båda festerna)

Vänster: Josef Love
Höger: Davio DI Photography / Creative & Art Direction / Design / Artwork by César Toro Tapia

Josef Love & The Lovers

, fredagkväll på Ebeneser

Josef Love & The Lovers bjuder på en harmonisk mix av soul, pop och hip-hop bestående av medryckande melodier och texter på både svenska och engelska. Debutsingeln Sadness släpptes 4 maj och var veckan innan Veckans Färsking i P4 Norrbotten. Sedan dess har bandet hunnit vara på en mini-turné i södra Sverige där de bland annat spelade på Spring Beast-festivalen. Under sommaren kommer nästa singel från debut-EP:n Reason for it all. Josef Love & The Lovers består av Josef Love Tallenhed (sång/gitarr), David Bergdahl (keyboard), Nicholas Frandsen (bas), Jesper Göras (elgitarr) och Axel Moe (trummor). Detta vill ni inte missa!

Programpunkten presenteras av BDpop

En del av Fredagskväll på Ebeneser

Davio DI

, fredagkväll på Ebeneser

Davio DI, en visuellt anslående och dansant pop-artist som du inte få missa. Med sina kommersiella dance-pop och afrobeats låtar kommer han få dig dansa loss både på dansgolvet och i parken. Davio DI hämtar sina inspirationer från olika delar i världen, i det svenska samhället och även från sina egna rötter på Haiti. Som icke-straight och icke-vit person vill Davio DI med sin musik upplysa, berätta också stå upp för dem som inte har möjlighet, eller saknar rättighet, att tala. Gå in på Spotify och förhandslyssna på hans musik.

Photography / Creative & Art Direction / Design / Artwork by César Toro Tapia

En del av Fredagskväll på Ebeneser