Pride-promenad

Gå pride-promenaden!

Det här är årets alternativ till pride paraden. Gå pride-promenaden i centrala Luleå och ta del av våra fem stationer, där du hittar qr-koder, kan läsa om ett tema och kanske svara på en fråga! 🙂

Ta gärna en bild när du är vid stationerna och tagga Luleå Pride på instagram!

Tipspromenad

Förra årets stortävling är tillbaka!

Även detta finns det möjlighet att gå en tipspromenad i Luleås gallerior och ha chansen att vinna ett Luleå City kort till ett värde av 3.000 kr.<

Svarstalonger finns i RFSL-tältet, där du även lämnar in dina svar.
Frågorna finns på Shopping, Strand och Smedjan med 6 frågor i vardera galleria.

Fråga 1-6 hittar du på shopping
Fråga 7-12 hittar du på strand
Fråga 13-18 hittar du på Smedjan

Tävlingen sker i samarbete med:      

Walk and talk

Foto: Mona Eriksson

Svenska kyrkan bjuder in till walk and talk.

Vill du ta en promenad en lunch eller eftermiddag under veckan med en av kyrkans medarbetare? Vi har några präster och diakoner som gärna går med dig. Du väljer själv vad du vill prata om, stort som smått eller lätt som svårt. Promenaderna börjar vid Diakonins Hus, Nygatan 12.

Karaoketävling

Måndag-Lördag 16.00-18.00  under Prideveckan kan du sjunga Karaoke vid RFSL-tältet.

Alla som sjunger är med och tävlar om en hotellnatt för två på hotell Savoy!
Vill du sjunga? Prata med personalen i RFSL-tältet som du hittar på Storgatan (utanför shopping) Mån-Tors och i Stadsparken Fre-Lör.

Tävlingsregler:
Om du vill sjunga så behöver du vara på plats nära RFSL-tältet mellan 16.00-18.00 samma dag som du anmält dig, och vänta på att ditt namn kallas till ”scenen”.

Om du deltar så hamnar ditt namn i en utlottning som dras under
picknicken på Söndag den 29/8 13.00-14.00 i Stadsparken.

Du kan få sjunga flera gånger per dag, men du får 1(en) lott per dag.

Alltså, per dag du sjunger så får du 1 (en) lott i dragningen, oavsett hur många gånger du sjunger den dagen.

Tävlingen sker i samarbete med: 

Regnbågsmässa

, 11:00-12:00

Foto: Mona Eriksson

Svenska kyrkan bjuder in till mässa i regnbågens färger, Luleå domkyrka.

Medverkande: Charlott Rehnman, domprost, Jonas Wassermann, musiker.

Vi samlas vid scenen i Stadsparken kl. 10.30 för att bära den stora regnbågsflaggan till domkyrkan. Efter mässan serveras kyrkfika.

Skapa ett queert rum för offentlig miljö

, 12.00-16.00
Norrbottens museum presenterar:
Under Pride förra året hölls en workshop där deltagarna fick börja skapa ett gemensamt queert rum. Detta är en fortsättning, men vem som helst kan vara med!
I många länder världen över blir människor utsatta på grund av sin könsidentitet eller sexuella läggning. Ingenstans kan du vara riktigt säker på att du bara får vara den du är utan att bli påmind om hur normen i nästan alla samhällen ser ut och hur du avviker från den. Vad är ett queert rum för dig?
Vi skapar ett rum tillsammans där vi som queers får vila från alla normer och förtryck, om så bara för en stund. Ett rum där vi kan känna oss hemma och välkomna att slappna av. En mjuk tillvaro som kan väga upp det hårda skitsamhället.
Genom att måla, trycka, klippa, sy och limma skapar vi väggar av gamla lakan som sedan monteras upp på träramar. Detta kommer sedan gå att forma till ett rum som ska flytta in på gymnasiebiblioteket.
Material kommer att finnas på plats men om du har något hemma som du vill ska finnas med i det queera rummet får du gärna ta med det.
Workshopen riktar sig främst till personer mellan 13-25 år men är öppen för alla.
Workshopen har 8 platser och är gratis, men måste bokas: https://norrbottensmuseum.se/evenemang/boka-plats.aspx
Ida Isak Westerberg är utbildad på Handarbetets vänner i Stockholm inom vävning och konstsömnad och är sedan hösten 2018 bosatt och verksam i Älvsbyn, Norrbotten. Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker Ida Isak Westerberg nya uttryck som går utanför det förväntade. Ida Isak vill bryta mot förväntningar på hur en teknik bör användas och se ut och på det sättet väcka frågeställningar hos åskådaren som kanske inte fanns där innan.

Picknick

, 13:00-14:00

Välkommen att ha picknick i Stadsparken!

Vi spelar bakgrundsmusik, har öppet i  RFSL-tältet och tillhandahåller utomhusspel. Ta med dig picknick och kom med vännerna, familjen, vem du vill eller kom själv och umgås i parken för ett trevligt avslut på pride-veckan!