Lulebo ungdoms- tält

Hit kan du komma och hänga eller delta i någon av de aktiviteter som anordnas!

På Lulebo bryr vi oss om det som får Luleå att blomstra. Det som ger en meningsfull fritid till våra hyresgäster. Som ungdomsidrotten, där våra barn och unga utvecklas och gläds. Och som kulturen. Där invånarna förenas i musiken, dansen, maten, värmen och gemenskapen. Därför är vi stolta samarbetspartners till Luleå Pride, Musikens Makt och Kulturnatten. Vi ses i Lulebos ungdomstält under Priden, där bjuder vi på tilltugg och du kan tävla med oss.

Fredag:

12:00-14:45 UNF

UNF finns på plats med aktivitet.

Ungdomens nykterhetsförbund är en ungdomsrörelse mot droger och alkohol. Vi åker på resor tillsammans, arrangerar läger, kurser och lan för ungdomar (och mycket mer!). UNF växer så det knakar i Norrbotten. För ett år sedan fanns bara två aktiva föreningar i distriktet. Nu finns vi i Luleå, Boden, Älvsbyn, Piteå och Arvidsjaur. Till hösten finns UNF-föreningar också i Haparanda och Jokkmokk. På Pride festivalen kommer vi att bjuda in till lokalföreningen i Luleå och kanske lite fika och sällskapsspel. 🙂 Vi ses där!

15:00-18:00 Luleå Eskimos

Luleå Eskimos är Sveriges nordligaste aktiva lag som spelar amerikansk fotboll. Föreningen etablerades 1991. Amerikansk fotboll i Sverige är på uppmarsch och det gäller även Eskimos som, för första gången på några år, nu tagit sig tillbaka in i division 1, där motståndet endast består av lag söder om Dalälven.

På Luleå Pride kommer Eskimos finnas på plats i stadsparken och visa upp sig samt lära dig passa och ta emot en Amerikansk fotboll, tacklas och springa med en boll iför axelskydd och hjälm under fredag och söndag. Lördag klockan 13 möter de Upplands Bro Broncos på Södra Sunderbyns konstgräs, då är ni istället välkomna ut dit om ni vill se hur Amerikansk fotboll går till på riktigt.

18:15-20:15 Lulespexet

Kom och testa på Improvisationsövning, lekar och tävlingar.

Lulespexet är en studentförening som främjar skådespel, uppträdanden och studentikosa aktiviteter. Varje år arbetar ca 60p tillsammans för att skapa ett spex. Spexet kan likna en musikalteater med ett väldigt stort mått humor där hela föreställningen är på rim! Spexet är interaktivt: föreställningen innehåller mycket ordvitsar och sång och när publiken ser något kul – kan de ropa omstart. Med hjälp av klyftiga ordvitsar och improvisation gör skådespelarna om scenen på sekunden och skapar en show att minnas.
Hälsa på oss på Pride för lekar, improvisationsövningar och tävla om biljetter till en föreställning i höst!

Lördag:

10:00-12:30 Phire Luleå

Prova på jonglering, flowerstick, stav, poi, levistick med mera.

Gycklargruppen Phire är Norrbottens största gycklar- och cirkusförening. I vår workshop lär vi ut grundera i jonglering och objektmanipulering med olika redskap såsom poi, stav, flowerstick och levi stick med flera.

13:00-15:00 Luleå Konfuciusinstitut

Smaka på kinesiskt te, prova kinesiska kulturella aktiviteter och att skriva med kinesisk karaktär.

Kungfu Tea Art performance & experience;

Taiji Boxing (Shadow Boxing) performance & experience;

Demonstration of Chinese Calligraphy & experience of writing Chinese with Chinese brush;

Experience of speaking Chinese with the aid of Chinese-Swedish sound dictionary;

Game experience of Chinese chopsticks;

15:30-17:30 Vilda Kidz

Kom och träffa VildaKidz, tävla & gör ansiktsmålning.

18:00-20:30 RFSU Luleå

Spela spel och pyssla med RFSU Luleå.

RFSU Luleå är kondomer, sexualupplysning, opinionsbildning, sexualpolitik, klinik, informatörer i skolan och mycket mer. Kom och häng med oss i ungdomstältet där vi kommer att spela det jätteroliga spelet Snabbis, pyssla lite armband eller bara snacka sex och relationer!

Söndag:

12:00-14:00 Luleå Eskimos

Luleå Eskimos är Sveriges nordligaste aktiva lag som spelar amerikansk fotboll. Föreningen etablerades 1991. Amerikansk fotboll i Sverige är på uppmarsch och det gäller även Eskimos som, för första gången på några år, nu tagit sig tillbaka in i division 1, där motståndet endast består av lag söder om Dalälven.

På Luleå Pride kommer Eskimos finnas på plats i stadsparken och visa upp sig samt lära dig passa och ta emot en Amerikansk fotboll, tacklas och springa med en boll iför axelskydd och hjälm under fredag och söndag.