Dragking och att spela maskulin karaktär

, 17:00-20:00

Workshop med Liam Teasem

Dragking är ett ord som sprider sig mer och mer i Sverige, men vad är då en Dragking? Jo, en dragking är när en person väljer att klä sig i stereotypiska manliga kläder i underhållningssyfte. Drag är en underhållningsform som ofta driver med könsnormer men gör detta med glimten i ögat.

Några av de saker som vi kommer att gå igenom i workshopen:

Kroppsspråk och status – Hur man kan använda sig av kroppen, de små detaljerna som förstärker en karaktär. Vad kan vara bra att tänka på.

Röst – hur man kan arbeta med rösten för att förstärka karaktären.

Applicera skägg – Det finns många olika tekniker så här får ni några tips.

Skuggning / smink – Hur man skuggar sitt ansikte med hjälp utav smink för att kunna förstärka de maskulina dragen.

Frågestund – Under hela workshopen så kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till Liam / Jenny så tänk gärna ut några i förväg om du vill.

Workshopen hålls i av Jenny Wellander Bergman som är Dragartist och Dramapedagog. Hon driver Teater Skaka som håller till i Nyköping. Jenny har uppträtt på både stora och små scener i Sverige inom teater och Drag. Denna workshop har hon och Teater Skaka åkt runt med i ca 5 år till olika festivaler, skolor och föreningar. Målet med workshopen är att kunna inspirera flera att testa sina gränser och hitta sin inre king.


Arrangeras i samarbete med

Regnbågscafé

Aktiviteter på Navet under Luleå Pride 2022 för ungdomar 13-20 år.

Regnbågscafé med tema “Bling your outfit”.
Vi dekorerar tygpåsar och knyter armband. Det går även att ta med egna plagg eller saker som du vill sätta en ny touch på!
Vi bjuder på fika.

Öppen scen

Lördagen den 20 augusti arrangerar Luleå Pride tillsammans med Navet en öppen scen i Navets lokaler på Kungsgatan 23A . Gillar du att sjunga, spela, prata eller något helt annat är du varmt välkommen att ta chansen att stå på vår scen. Kom precis som Du är! Den öppna scenen leds av gruppen Syndromet. Det utlovas härlig stämning och en kväll du sent kommer glömma!

Navets verksamhet riktar sig till dig som är mellan 13-20 år.

Syndromet
Syndromet är tvåpersonsrockbandet som blandar svenska texter om det viktigaste de vet med den intensivaste rockmusik de kan frammana. Det är musik av och för brinnande hjärtan! Syndromet är på ständig turné över hela Sverige. Förutom att vara det första bandet i världen som spelat vid alla Sveriges yttersta punkter, så söker de sig till platser som andra rockband väljer bort. Platser som Korpilombolo, Porjus, Karesuando och Malå har besökts under deras turnerande genom Sverige. Målet är att alla som bor i Sverige ska få möjligheten att uppleva Syndromet live på nära håll.

Syndromet släppte 2019 skivan ”Dandelion Radio Session”, 2020 ”Hjälmsa” och 2021 skivan ”Tararp”. De har även gett ut zinet ”Irrfärder & Avvägar”, en berättelse om eldsjälar, snällhet och om ett rockband på äventyr i det nya musiksverige.


Arrangeras i samarbete med