Pride-promenad

Gå pride-promenaden!

Det här är årets alternativ till pride paraden. Gå pride-promenaden i centrala Luleå och ta del av våra fem stationer, där du hittar qr-koder, kan läsa om ett tema och kanske svara på en fråga! 🙂

Ta gärna en bild när du är vid stationerna och tagga Luleå Pride på instagram!

Tipspromenad

Förra årets stortävling är tillbaka!

Även detta finns det möjlighet att gå en tipspromenad i Luleås gallerior och ha chansen att vinna ett Luleå City kort till ett värde av 3.000 kr.<

Svarstalonger finns i RFSL-tältet, där du även lämnar in dina svar.
Frågorna finns på Shopping, Strand och Smedjan med 6 frågor i vardera galleria.

Fråga 1-6 hittar du på shopping
Fråga 7-12 hittar du på strand
Fråga 13-18 hittar du på Smedjan

Tävlingen sker i samarbete med:      

Walk and talk

Foto: Mona Eriksson

Svenska kyrkan bjuder in till walk and talk.

Vill du ta en promenad en lunch eller eftermiddag under veckan med en av kyrkans medarbetare? Vi har några präster och diakoner som gärna går med dig. Du väljer själv vad du vill prata om, stort som smått eller lätt som svårt. Promenaderna börjar vid Diakonins Hus, Nygatan 12.

Summer of 85

, 18:30-20:10

Film på Royalbiografen Folkets Bio Luleå.

När 16-åriga Alexis kapsejsar med sin segelbåt blir han räddad av den två år äldre David och detta blir starten på deras nyblivna vänskap och blommande romans, en brinnande kemi mellan två unga killar vars känslor går från sommarflört till farlig besatthet. Den stiliga och världsvana David förtrollar Alexis med sin charm och sexualitet och ger honom en ny bild av världen och sig själv. Alexis tror att han har hittat en vän för livet men deras vänskap ska få ett abrupt slut och förevigas under en sommar — sommaren 1985.

 

Ammonite

, 19:00-20:20

Film på Royalbiografen Folkets Bio Luleå.

På 1840 -talet arbetar den hyllade men underskattade fossila jägaren Mary Anning (Kate Winslet) ensam på den råa södra kusten. Med sina berömda upptäckter bakom sig letar hon nu efter vanliga fossiler att sälja till turister för att försörja sig själv och sin sjuka mamma. När en förmögen besökare erbjuder Mary att ta hand om dennes fru, Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) har hon inte råd att tacka nej till hans erbjudande. Mary är stolt och obevekligt passionerad för sitt arbete och kommer inledningsvis inte överens med sin ovälkomna gäst, men trots avståndet mellan deras sociala klasser och deras personligheter börjar ett intensivt band utvecklas som tvingar de två kvinnorna att avgöra deras förhållandes sanna natur.

Sminkning

MAC Cosmetics presenterar:

Vi på MAC Cosmetics i Luleå inne på Åhléns kommer fredag 27/8 10-18 och lördag 28/8 10-16 hålla ett event.

Vi erbjuder er:

  • Gratis lättare pridesminkning av våra makeup artister
  • För full face makeup kontakta oss på 0725803243 eller skicka dm på instagram för mer information
  • Tävling om goodiebag värde minst 1000:-

Följ gärna @maclulea på instagram där vi redan har tjuvstartat och kör pridelooker varje dag fram tom 29/8.

M·A·C celebrates diversity and INDIVIDUALITY – we are for All Ages, All Races, All Genders.

Luleå Pride Baren på Bar CG

ÄNTLIGEN ÄR KLUBB CHROMA TILLBAKA!
Denna gång i en annan kostym men minst lika färgstark! ⭐️⭐️
Tillsammans med Luleå Pride och Bar CG presenterar vi: Luleå Pride-baren 🏳️‍🌈
Luleå Pride-baren är stället du vill besöka under Luleå Pride. Här finns god mat och goda drinkar hela dagen med massor av najs musik. På kvällen skruvar vi upp volymen och artisten Yarlie besöker oss för två unika DJ-set 🎶
Vi hoppas vi ses 🎉
När: 27 och 28 augusti
Tid: 14:00-03:00 (OBS!! NY STÄNGNINGSTID)
DJ: YARLIE, fredag 20:00-03:00 och lördag 22:00-03:00
Plats: BAR CG, Storgatan 9.
Pris: Fritt inträde
Ålder: 18+
Alkoholservering: Ja
Karaokerummet är gratis under kvällen
Ingen bordsbokning, först till kvarn
&  

Luleå Pride – barafton på Kafelino

, 18:00-02:00
INTOWN GÖR COMEBACK UNDER LULEÅ PRIDE! 🏳️‍🌈
Denna gång i form av en skön Barafton med god mat och dryck till mycket förmånliga priser hela kvällen. I samarbete med RFSL Luleå norra Norrbottens län och Luleå Pride.
Köket har öppet mellan 18:00-21:30 (Ingen bordsbokning – Drop in!) och efter det höjer vi volymen och stämningen med den bästa musiken. 🎶
Kom och upplev en trivsam och gemytlig kväll hos oss. Luleå Pride-Barafton är stället du inte får missa! “Kärleken väntar på dig! Kom ut ur garderoben på InTown.” ❤️🧡💛💚💙💜
Hjärtligt välkommen! Vi ses. 🎉🙏
När: 28 augusti
Plats: Kafelino, Smedjegatan 4
Tid: 18:00-02:00
Pris: Fri entré
Ålder: 18+
Alkoholservering: Ja
Ingen bordsbokning, först till kvarn.
Begränsat antal platser

Skapa ett queert rum för offentlig miljö

, 12.00-16.00
Norrbottens museum presenterar:
Under Pride förra året hölls en workshop där deltagarna fick börja skapa ett gemensamt queert rum. Detta är en fortsättning, men vem som helst kan vara med!
I många länder världen över blir människor utsatta på grund av sin könsidentitet eller sexuella läggning. Ingenstans kan du vara riktigt säker på att du bara får vara den du är utan att bli påmind om hur normen i nästan alla samhällen ser ut och hur du avviker från den. Vad är ett queert rum för dig?
Vi skapar ett rum tillsammans där vi som queers får vila från alla normer och förtryck, om så bara för en stund. Ett rum där vi kan känna oss hemma och välkomna att slappna av. En mjuk tillvaro som kan väga upp det hårda skitsamhället.
Genom att måla, trycka, klippa, sy och limma skapar vi väggar av gamla lakan som sedan monteras upp på träramar. Detta kommer sedan gå att forma till ett rum som ska flytta in på gymnasiebiblioteket.
Material kommer att finnas på plats men om du har något hemma som du vill ska finnas med i det queera rummet får du gärna ta med det.
Workshopen riktar sig främst till personer mellan 13-25 år men är öppen för alla.
Workshopen har 8 platser och är gratis, men måste bokas: https://norrbottensmuseum.se/evenemang/boka-plats.aspx
Ida Isak Westerberg är utbildad på Handarbetets vänner i Stockholm inom vävning och konstsömnad och är sedan hösten 2018 bosatt och verksam i Älvsbyn, Norrbotten. Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker Ida Isak Westerberg nya uttryck som går utanför det förväntade. Ida Isak vill bryta mot förväntningar på hur en teknik bör användas och se ut och på det sättet väcka frågeställningar hos åskådaren som kanske inte fanns där innan.