YOGA for Pride

, 13.00-15.00


Start the Pride weekend by joining qualified yoga teacher Mitsuo Nakamura from I AM YOGA, Luleå for a session of relaxation and sweat in Stadsparken.
Mitsuo, who taught in London before moving to Luleå, says that he likes yoga because it gives him energy, space, tolerance, liberation, mindfulness and lots of fun. That sounds just like intentions for Pride itself, doesn’t it?
This class is for everyone from beginners to experienced, all ages and genders. The class is in English. In case of rain, we practice at the studio on Skeppsbrogatan. For questions contact at 320yoga@gmail.com

Lindy Hop

, 15:00-16:30

 

Vi är ett gäng från Umeå som under några år lärt oss och lärt ut Queer Lindy hop. Lindy hop är en dansform som  uppkom under 1920-30 – talen i New york till toner av dansant och svängig Jazz. Queer Lindy hop innebär att vi inte bara lär oss en roll, som förare eller följare, utan både för och följer, ofta med rollbyten under dansens gång. Under workshopen kommer vi lära ut Lindys grundsteg samt enklare turer och byten. För er som redan dansar eller dansat Lindy kommer möjlighet finnas att träna lite mer avancerade turer och hopp. Alla är välkommna!

 

Queer Allsång

, 17:00-17:30

Värm upp stämbanden, gnugga handflatorna och kom och sjung queer allsång med oss.
Vi laddar tillsammans inför helgens Pride festival.
Allsångskvartetten från Umeå som tidigare sjungit loss på bla Umeå pride lovar både gamla
och nya dängor med alltifrån powerballads till feta queera hits från bla SKAM, Silvana Imam och Beatrice Eli. Längtar efter att få sjunga med er i parken!

Mandy Rich

, 17:30-18:00

Hon besegrade rädslan över att visa vem hon är. Nu vill hon peppa andra att göra samma sak. Möt Mandy Rich – tjejen som ska krossa machoidealet på den svenska hiphopscenen. Mandy Rich ska revolutionera den svenska hiphopscenen. Beväpnad med en kulsprutssmattrande ordarsenal, ett bultande hjärta för samhällets utsatta – och killer heels.

Cameron Jai

, 18:45-19:30
Foto: Niklas Lydeen

Cameron är en kille på 16 år som skriver och komponerar sina egna låtar och kör även covers. Cameron är både sångare och rappare och skrev 2015 Örebros officiella pride låt “Say What You Want”. Cameron blev top 11 i Idol 2016 där han var den första trans personen som deltagit någonsin samt han blev Åtets Trans på QX Galan 2017.

Raring

, 20:00-20:45

Luleå/GBG-baserade garagepop-kvartetten Raring etablerade sig under 2016 med fem turnésvängar, sin självbetitlade debut-EP och singlarna ”Tillfällig fördrivelse” och ”Efter dig”, som blev hyllade av kritiker och musikälskare.
Nu återvänder de med ett större, lyxigare och mer explosivt sound, kombinerat med Rasmus Winblads poetiska texter om liv och död, sorg och eufori, saknad och acceptans. Denna gång har inspirationen kommit från ett oväntat håll – kyrkan.

Hampus Carlsson

, 21.00-21.45

Hampus Carlssons singel Sommarplågor har just nått 2 miljoner streams på Spotify och nyss släpptes senaste singeln 90talskidz, en låt om att växa upp och om att inte växa upp, Våga njuta av livet och gå sin egen väg.

Live är det hjärtat på utsidan och inga filter. Elektronisk synthpop med punkpuls och blås och texter om fest, ensamhet och kärlek.

I December gjorde han ett konsertmaraton med 25 konserter på 20 timmar till förmån för musikhjälpen och som resulterade i ett världsrekord och ser fram emot sommarspelningarna mer än något annat!

Lös Melodikrysset med pride!

, 10:00-11:00

Lördagmorgon löser vi melodikrysset i Stadsparken! Programledare Anders Eldeman har länge fått oss att minnas eller grubbla över veckans musikgåtor i melodikrysset. En perfekt start på helgen! Kom och var med oss i parken, lyssna på gamla godingar, nya låtar, och gnugga tankeknölarna med oss. Har du koll på alla titlar och namn eller njuter du mest av musiken? Oavsett är du hjärtligt välkommen!

Till melodikrysset serveras det kaffe och te i RFSL-tältet. Vi bjuder dig som är medlem på frukost! (om du inte är medlem kan du köpa frukost för 30 kr)

Siri Holm

, 11:45-12:30

Siri Holm skriver och spelar feministisk folkinspirerad musik som berör. Intensiva och rättfram texter blandas med virvlande melodier och rappa mellansnack.

Siri Holm släppte sin debut-EP, Du Får,  sommaren 2016 och har sedan dess varit ute på turné, nu planeras en inspelning av ett kommande album. Hon är även en av grundarna av musikkollektivet Utkanten som jobbar för en mer jämlik och välkomnande musikscen. Det går även att höra henne i podden Utkanten.

På Spotify finns EPn Du Får och på facebook finns Siri Holms egna sida.

Live Pod – Fattapodden

, 12:45-13:30

Fattapodden är podden där vi snackar sex, sexism och normer på alla plan. Idag tar vi oss an ämnet sexuellt våld i HBTQIA-relationer. Är det mer eller mindre utbrett? Är det andra normer som styr? Hur är statistiken? Dessa frågor, bland andra, får vi svar på av en briljant och än så länge hemlig, gäst.

Syster Blom

, 14:00-14:45

TVÅ SYSTRAR OCH EN GITARR Syster Blom är ett duoband från Luleå. Systrarna Pernilla och Hanna Taavola har sjungit tillsammans sedan de var barn och har nu slagit ut i blom med sina stämningsfulla uppträdanden. De översätter kända favoritlåtar till svenska och ni kan få höra allt från Amy Winehouse och Elvis till Lisa Ekdahl och klassiska visor.

Luleå Prides Parad

, 15:00-16:00

Årets parad avgår 15:00 lördagen den 17 juni!

Årets parad kommer att ordnas enligt följande:
Inför parade ställer vi upp längs med Rådstugatan. Direkt efter RFSLs start-banderoll går samarbetspartners, aktörer som bidrar till årets Luleå Pride, därefter privatpersoner, och sedan andra organisationer och företag.

Ingen föranmälan till paraden behövs, ta bara med dig din parad-pepp och anslut till oss!

Ta gärna med banderoller och sätt på dig dina festligaste kläder. Det kommer att spelas musik i paraden. Efter paraden delas Luleå Prides paradpris ut och är du sugen på att kamma hem det rekommenderar vi färgglada kläder och ett strålande humör!

Om du har frågor om paraden, hör av dig till oss! lulea@rfsl.se

 

Barbro “Lill-Babs” Svensson och Benneth Fagerlund

, 16:00-16:45
Foto: Charles Hammarsten

Hittills har Barbro släppt hundratals skivor, legat på svensktoppen i hundra veckor, gjort massor av bejublade shower och turnéer både i Sverige och utomlands, tv-shower, intervjuer, reportage… Ja, listan är lång och den är inte slut än. Barbro älskar sitt jobb!

Barbro kommer till Luleå Pride tillsammans med pianisten Benneth Fagerlund och välkomnar Luleå prides besökare till stadsparken efter paraden.

Sync Error

, 18:00-18:30

Studiefrämjandet presenterar:

2 ungdomar från Luleå som håller på med hiphop och vill sprida hiphop över hela landet! Har hållt på med musik i ca 1 och ett halvt år nu och har sitt andra album på g som är bara känt som 22+ just nu

Tina Wilhelmsson

, 19:00-19:45

Foto: Maria Marre Gustafsson

Foto: Maria Marre Gustafsson

Tina Wilhelmsson fick Västerås kulturstipendium 2015 med motiveringen: “Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. Tina är en uppskattad och flitigt anlitad artist och gör flera hundra spelningar per år i offentliga sammanhang.”

Tina är visartist och har bland annat spelat på Radioscenen hos Sveriges Radio och på Mosebacke, Norrbottensteatern, Göteborgs konserthus och på många vis- och pridefestivaler runt om i landet.

Jesper Petersson

, 21:00-21:45

Jesper blev känd för svenska folket genom sin medverkan i Idol 2016.

Hans säkra röst, snabba huvud och vassa tunga tog honom till en 5:e plats i tävlingen. Jesper är själv HBTQ-person och har bl a synts på omslaget till tidningen QX. Han är glad, stolt och känner sig hedrad att vara en del av Luleå Prides program 2017.

Peg Parnevik

, 22:15-23:00

Peg Parneviks karriär har hittills varit kometartad och allting talar för att den kommer fortsätta i samma riktning. Debutsingeln ”Ain’t no Saint” placerade sig på andraplats på Svenska singellistan, nominerades till en Grammis för ”Årets Låt” och har streamats över tjugo miljoner gånger bara på Spotify. Trots framgångarna gör Peg allt annat än att ligga på latsidan. 5 maj släpps nya singeln med titeln ”Don’t Tell Ma”. Peg Parnevik har också hunnit turnera genom Sverige, ha en egen tv-serie och ta emot pris för ”Årets Nykomling” på P3 Guld-galan.

Lugn musik

, 10:00-11:00

Söndagen inleds med lugn musik i parken. Välkommen att hänga i parken, kanske äta frukosten tillsammans med andra Luleå Pride-gäster i gräset, kanske bara lyssna på musiken, eller kanske strosa bland montrar och tält?

Irene och Ludvig

, 11:15-12:00

Ludvig och Irene firar hur vacker världen kan vara genom att framföra rogivande bossa nova toner från Brasilien.
Med en klang av nyfikenhet sveps stadsparken in i lugna och sköna gitarrtoner och en stämma som
berör på djupet. Släpp taget en stund om görandet och finn frid i varandet. Välkommen.

Till denna musik serveras det kaffe och te i RFSL-tältet. Vi bjuder dig som är medlem på frukost (om du inte är medlem kan du köpa frukost för 30 kr). Välkommen!

Moa Sjöberg

, 12:00-12:30

Studiefrämjandet presenterar:

Moa Sjöberg

Många känner igen henne, en 18-årig tjej från Luleå, som hunnit med en hel del inom musiken! Moa har varit med i Talang, och Idol, och flertal andra musikaliskatävlingar av större format.

 

Marlene ”Madde” Lundberg

, 12:30-13:00

Studiefrämjandet presenterar:

Marlene ”Madde” Lundberg

En  mycket välkänd profil inom kulturen, Madde har flertal årav musik i sitt bagage och har spelat i många olika konstellationer, främst i Bodenområdet.