Bilder från prideparaden

Prideparad 2019

Prideparaden hålls lördagen den 15 juni 2019 kl 15.00. Du är hjärtligt välkommen!

Tillsammans visar vi att vi står upp för hbtq+personers rättighet att leva som vi är! Kom och delta som du vill! Kanske går du med dina kollegor, kanske går du med dina vänner, kanske går du själv, kanske går du med våra Stolta föräldrar eller kanske med vår ungdomsgrupp?

Vi ställer upp i Stadsparken, för att sedan gå genom centrala Luleå och tillbaka till Stadsparken. Ta gärna med dig musik eller instrument! Du kan tex spela upp vår gemensamma spellista på spotify: Luleå Pride 2019 Vi vill höras i Luleå!

Praktisk info:

Vi går max 4 i bredd.

Första sträckan på Skeppsbrogatan (norra hamn) är två filer avspärrade för oss så där går vi på vägen. I övrigt går vi på trottoaren.

Med anledning av vägarbeten i stan så rundar vi Floras kulle och fortsätter på Köpmangatan fram till Köpmanstorget där vi svänger in till Storgatan igen och fortsätter till Stadsparken. Se karta nedan.

2012 anordnades Luleå Prides första prideparad under festivalen i juni och lockade 1000 personer, sedan har det årligen anordnats en prideparad på Luleås centrala gator. Engagemanget har ökat och paraden vuxit med åren! Tillsammans synliggör vi hbtq+personer!