Filmvisning: Dokumentar om Ester Blenda och musikvideo med The Magnettes

Denna programpunkt anordnas av

 

Film om en banbrytande journalist som under hela sitt äventyrliga liv återvände till sin hemliga kärlek Carin – långfilmsdokumentären Ester Blenda visas under Pride i Luleå.

Den 15 juni sker premiären för ”Filmpool Nord på turné” under Pride i Luleå. Kl. 20.00 visas först en musikvideo med the Magnettes, KIMNKANYE och efter det dokumentären Ester Blenda, både filmerna samproduktioner med Filmpool Nord.

Projektledaren för Filmpool Nord på turné, Lena Callne, finns med på Lillan och presenterar filmen Ester Blenda, i regi av Anna Hylander.

Om Ester Blenda:

Filmen är en känslosam berättelsen om Ester Blenda Nordströms spektakulära liv i det tidiga 1900-talet. Hon var en banbrytande journalist och författare, först i Sverige med att wallfraffa och hennes flickböcker kom att inspirera Astrid Lindgren. Ester Blenda levde sitt liv fullt ut och utan kompromisser med tidens konventioner. Hon skrev artiklar och böcker från sina långa resor till samerna i nordligaste Sverige, från Argentina, USA, Japan, Kina och Kamtjatka. Till Stockholm återvände hon ständigt till sin hemliga kärlek Carin.