Skapa ett queert rum för offentlig miljö

Norrbottens museum presenterar:
Under Pride förra året hölls en workshop där deltagarna fick börja skapa ett gemensamt queert rum. Detta är en fortsättning, men vem som helst kan vara med!
I många länder världen över blir människor utsatta på grund av sin könsidentitet eller sexuella läggning. Ingenstans kan du vara riktigt säker på att du bara får vara den du är utan att bli påmind om hur normen i nästan alla samhällen ser ut och hur du avviker från den. Vad är ett queert rum för dig?
Vi skapar ett rum tillsammans där vi som queers får vila från alla normer och förtryck, om så bara för en stund. Ett rum där vi kan känna oss hemma och välkomna att slappna av. En mjuk tillvaro som kan väga upp det hårda skitsamhället.
Genom att måla, trycka, klippa, sy och limma skapar vi väggar av gamla lakan som sedan monteras upp på träramar. Detta kommer sedan gå att forma till ett rum som ska flytta in på gymnasiebiblioteket.
Material kommer att finnas på plats men om du har något hemma som du vill ska finnas med i det queera rummet får du gärna ta med det.
Workshopen riktar sig främst till personer mellan 13-25 år men är öppen för alla.
Workshopen har 8 platser och är gratis, men måste bokas: https://norrbottensmuseum.se/evenemang/boka-plats.aspx
Ida Isak Westerberg är utbildad på Handarbetets vänner i Stockholm inom vävning och konstsömnad och är sedan hösten 2018 bosatt och verksam i Älvsbyn, Norrbotten. Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker Ida Isak Westerberg nya uttryck som går utanför det förväntade. Ida Isak vill bryta mot förväntningar på hur en teknik bör användas och se ut och på det sättet väcka frågeställningar hos åskådaren som kanske inte fanns där innan.