Luleå Pride 13-15 juni – Sveriges nordligaste pridefestival

Luleå Pride närmar sig och du är hjärtligt välkommen till RFSL Luleå och norra Norrbottens läns pridefestival. Här på hemsidan kan du kolla in programmet för festivalen plus massa annan härlig info. Syns i Stadsparken den 13-15 juni! Och så ni vet, festivalen är gratis!!:) Superfint tycker vi.
Erik Rapp pressbildErik Rapp uppträder fredagen den 13 juni i samband med Luleå Prides invigning.

BlankaGenusfotografen föreläser på Storgatan på fredagen.

Moa SvanlitenPernilla Hammargren och Moa Svan är våra konferencierer.

Kära pridevän!

13-15 juni 2014 kommer RFSL Luleå och norra Norrbottens län för tredje året i rad arrangera Sveriges nordligaste pridefestival LULEÅ PRIDE. Festivalen kommer precis som 2012 och 2013 att äga rum i Stadsparken i Luleå men programpunkter kommer även att ske i RFSL:s föreningslokal på Storgatan 13 samt på Lillan. Både fredag och lördag arrangeras pridefester på Kafelino/Chillout.

Just nu håller RFSL Luleå och norra Norrbottens län på att snickra ihop programmet för festivalen. Du hittar det så småningom på luleapride.se.

För att lyckas genomföra festivalen behöver vi din hjälp. Och det du kan bidra med är mycket. Vi söker följande:

* Artister. Vill du uppträda i Stadsparken under Luleå Pride? Tveka i så fall inte att höra av dig till Sophie Gunnarsson på antingen mail sophie@lulea.rfsl.se eller ring 072-541 44 15.

* Föreläsare. Vill du föreläsa på Luleå Pride om frågor som rör hbtq. Hör i så fall av dig till Linda Moestam på linda@lulea.rfsl.se eller 072-541 42 03.

* Workshop/stand up/yoga/övriga aktiviteter. Har du en superbra idé, en grej du vill dela med dig av, något du vill framföra. Tveka inte att höra av dig till antingen Linda Moestam eller Sophie Gunnarsson. Alla idéer är välkomna.

* Sponsorer. Bidra med en liten eller stor summa. Hör av dig till Sophie Gunnarsson på mail sophie@lulea.rfsl.se eller 072-541 44 15 för mer info. Bli vår huvudsponsor, sponsra en speciell artist m.m.

* Köp en monterplats. I Stadsparken har du möjlighet att köpa en monterplats för ditt företag/organisation/förening. Genom detta får du chansen att synas och höras under festivalen.

* Volontärer. Genom att vara volontär bidrar du till att skapa Norrbottens mest kärleksfulla festival. Du får gratis inträde till pridefesterna, får delta på en volontärfest och lär samtidigt känna massor av nya vänner. Inom kort kommer det upp information om hur du anmäler ditt intresse.

Det är vi tillsammans som skapar Luleås Pride 2014. Det kommer att bli fantastiskt.

Just nu håller RFSL Luleå och norra Norrbottens län på att snickra ihop programmet för festivalen. Vi har en pridegrupp som träffas regelbundet för att spåna idéer och tillsammans skapa Luleås Pride 2014.

Vill du vara med på våra möten? Hör i så fall av dig till sophie@lulea.rfsl.se eller ring 072-541 44 15. Du kan även kontakta linda@lulea.rfsl.se eller ring 072-541 42 03.

Vi är i stort behov av volontärer. Genom att vara volontär bidrar du till att skapa Norrbottens mest kärleksfulla festival. Du får gratis inträde till pridefesterna, får delta på en volontärfest och lär samtidigt känna massor av nya vänner.

Vi söker även sponsorer till vår festival. Bidra med en liten eller stor summa. Eller varför inte hyra utställningsplats på festivalområdet.

Vi är öppna för alla förslag.

Det är vi tillsammans som skapar Luleås Pride 2014. Det kommer att bli fantastiskt.

//RFSL Luleå och norra Norrbottens län