Luleå Pride 2018

Program 15-17 juni 2018

Musik och fest! Föreläsningar och utbildning! Alla programpunkter dagtid är kostnadsfria, festerna på Ebeneser och Bistro Norrland har inträde.

I parken kommer olika aktörer finnas på plats med aktiviteter vid monterbord och i tält på fredagen den 15:e juni kl 16:0020:00 och lördagen den 16:e juni kl 13:00-17:00.

Pre-pride på Savoy!

, 18:00-20:00

Peppa inför Luleå Pride 2018 med oss på Savoy!

Det bjuds på alkoholfritt bubbel, mingel och pride-pepp! Vi presenterar programmet och highlightar några av programpunkterna. Ingen anmälan behövs. Kom och träffa pride-vänner!

Välkommen!

 

Din makt – min plats

En utställning i text och bild om makt, normer och lika rättigheter.

Vad är makt? Vad är det som är norm i olika situationer och vad är det då som bryter mot normerna?  Är du i något fall eller situation en normbrytare? Hur gör du om någon annan bryter en norm?

De normer som utställningen tar sikte på är de oskrivna förväntningar som finns gällande hur något eller någon ska vara. Dessa normer varierar från samhälle till samhälle och varierar även beroende på sammanhang. En utgångspunkt är samtidigt att det som uppfattas som normen är överordnat det som bryter mot densamma.

Utställningen sitter uppe mellan 9 och 25 juni i Föreningarnas Hus, Storgatan 13.

Inkluderande likabehandlingsarbete i HR-processerna

Hur ser vi till att ha inkluderande HR-processer? Hur kan vi ta med ett hbtq-perspektiv i rekryteringsprocessen? Hur inkluderar jag transpersoner i arbetet? Det är frågor som besvaras under denna eftermiddag.

Lukas Romson har lång erfarenhet av att jobba med normkritik, trans och hbtq, både i föreläsningsformat, workshops och andra utbildningsupplägg. Här leder Lukas dig genom hur du kan jobba med likabehandlingsarbete i HR-processerna för att inkludera hbtq-personer. Lukas kommer särskilt gå igenom hur du kan jobba med trans-perspektiv enligt ARUBA-modellen, dvs Attrahera, Rekrytera, Utbilda, Behålla och Avsluta personal.

Under utbildningens tre timmar kommer det göras två 15-minuterspauser då vi bjuder på kaffe/te.

Programpunkten presenteras i samarbete med Vision

Glada gänget

, 16:00-17:30

Musikgruppen Glada gänget som är ifrån FUB underhåller med kända cover-låtar med körsång, musik och glädje!
FUB är Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, som finns i Luleå med kontor på Föreningarnas Hus.

Love Yoga

, 18:00-18:30

Kom och var med på yoga i Stadsparken!
Tillsammans kommer vi att skapa magi i Stadsparken under Luleå Pride!
Metta meditation är en uråldrig meditationsteknik som bygger på loving kindness.
En underbar och magisk kärleksmeditation till dig själv och till alla levande varelser på denna
jord.
K Ä R L E K,
E M P A T I med en stark känsla av trygghet av kärleksfull G O D H E T.
Meditationen är enkel att utföra vilket gör att alla kan medverka, både barn och vuxna.
Metta meditationen leds av Petra Karp Gidlöf, yogalärare och ägare till Love Yoga Luleå

Invigning

, 19:00-19:30

Invigning av Luleå Pride 2018 i Stadsparken!

På scenen har vi Pernilla Hammargren som konferencier med glimten i ögat men med allvaret skymtande bakom.

Vi hör också varför Luleå Pride och arbetet med hbtq-personers rättigheter är så viktigt.  Helena Carlsson, ordförande RFSL Luleå och norra Norrbottens län, som arrangerar Luleå Pride och jobbar året runt med hbtq-frågor i Luleå. Lenita Ericsson, kommunalråd, pratar om vad som gör pride till ett viktigt arrangemang. Gunnar Tåhlin, VD Galären, berättar om att de är stolt sponsor till Luleå Pride.

Var med och invig årets Luleå Pride! Välkommen!

Tall Blonde

, 19:30 – 20:30

Under 2017 bytte Frithiof namn till Tall Blonde och släppte i samband med det sin första singel “I will light up the sea”I mars 2018 kom EP:e Wonderful och blev starkt hyllad av kritikerna och singeln med samma namn togs genast upp av flertalet listor på Spotify.

“Trots namnbyte kommer ni som följt Frithiof Stenvall att känna igen hans säregna sångröst och träffsäkra låtskrivande både i text och musik. Starkt influerat av den brittiska popmusiken, med en fläkt av 90-tal och en tydlig referens till Coldplay fortsätter han att leverera låtar som har all potential att bli stora hits som låter lika bra med gitarr och sång i det lilla, som på de stora scenerna.” (Fredrika Johansson – P4, Norrbotten)

Programpunkten presenteras av BDpop

 

Samarbete med

Loving Embers

, 21:00 – 21:45

Loving Embers är ett indie-popband med ambienta inslag och fokus på svårmod och kärlek. Dem debuterade i höstas med en rikstäckande sverigeturné och släppte sedan sin debutsingel “People Like You”. Men dem har inte saktat ned efter detta! Nu kommer dem till Luleå Pride med en nysläppt EP i bagaget.

Samarbete med

Fredagskväll på Ebeneser

, 22:00-01:00

Välkommen till Café/Bar på Ebeneser med musik och underhållning!

Under kvällen spelar Josef Love & The Lovers härlig livemusik och Davio Di framträder med ett fartfyllt musikframträdande!

En försmak kan du få genom Davio DIs låt Let it go!

Biljetter köps vid entrén (kort/swish/kontanter). 18 års-gräns. Inträde:

Vuxen: 100kr

RFSL-Medlem: 50kr

Medlemskap+inträde: 150kr

Inträde till fredags- och lördagsfest för medlemmar: 100kr (säg till att du ska gå på båda festerna)

Vänster: Josef Love
Höger: Davio DI Photography / Creative & Art Direction / Design / Artwork by César Toro Tapia

Josef Love & The Lovers

, fredagkväll på Ebeneser

Josef Love & The Lovers bjuder på en harmonisk mix av soul, pop och hip-hop bestående av medryckande melodier och texter på både svenska och engelska. Debutsingeln Sadness släpptes 4 maj och var veckan innan Veckans Färsking i P4 Norrbotten. Sedan dess har bandet hunnit vara på en mini-turné i södra Sverige där de bland annat spelade på Spring Beast-festivalen. Under sommaren kommer nästa singel från debut-EP:n Reason for it all. Josef Love & The Lovers består av Josef Love Tallenhed (sång/gitarr), David Bergdahl (keyboard), Nicholas Frandsen (bas), Jesper Göras (elgitarr) och Axel Moe (trummor). Detta vill ni inte missa!

Programpunkten presenteras av BDpop

En del av Fredagskväll på Ebeneser

Davio DI

, fredagkväll på Ebeneser

Davio DI, en visuellt anslående och dansant pop-artist som du inte få missa. Med sina kommersiella dance-pop och afrobeats låtar kommer han få dig dansa loss både på dansgolvet och i parken. Davio DI hämtar sina inspirationer från olika delar i världen, i det svenska samhället och även från sina egna rötter på Haiti. Som icke-straight och icke-vit person vill Davio DI med sin musik upplysa, berätta också stå upp för dem som inte har möjlighet, eller saknar rättighet, att tala. Gå in på Spotify och förhandslyssna på hans musik.

Photography / Creative & Art Direction / Design / Artwork by César Toro Tapia

En del av Fredagskväll på Ebeneser

Spansk meny med Nordansmak

, 11:00-21:00

Nordansmaks Spanska matfest i Stadsparken

Lördag 16 juni, kl. 11.00 – 21.00

Meny:
Gazpacho andaluz (Andalusisk Gazpacho)

Tortilla de patatas (Omelett av potatis) Paella Valenciana (Bönpaella)

1 rätt 70 kr – 3 rätter 150 kr

✅Utan gluten, utan laktos, utan ägg, utan nötter, utan djurprodukter, utan soja
Veganskt och 100% ekologiskt

Välkommen!

Stationsgatan 25 B – www.nordansmak.se – 070-362 30 18
Arr: NordanSmak; Studiefrämjandet Norrbotten, Roberto och Emma, Pride Luleå

Bilder som berör och upprör – Elisabeth Ohlson Wallin berättar

, 11.30-13.00

I år är det 20 år sedan Elisabeth Ohlson Wallin för första gången visades sin utställning Ecce Homo.
Sverige upprördes och berördes av bilderna som visade Jesus tillsammans med HBTQ-personer.
Även påven reagerade kraftigt och resten blev historia. Nästan varje utställningslokal där Ecce Homo visades bombhotades.
Elisabeth Ohlson Wallin har fortsatt att göra bilder om HBTQ-personer och varje gång har det blivit debatt och hot om våld. Utställningen Jerusalem ansågs av Polisen vara ett hot mot rikets säkerhet.
Varför provocerar hennes bilder så mycket?
Elisabeth visar sitt arbete och pratar om varför det behövs. Hon blandar humor med allvar och visar också bilder från sin senaste utställning, Id: Trans.

Fri entré men begränsat antal platser, anmälan krävs: https://simplesignup.se/event/134179

Programpunkten arrangeras av Rättighetscentrum Norrbotten och Norrbottensteatern.

Träff med Stolta föräldrar

, 12:00-12:45

Kom på träff med Stolta föräldrar!

Hur ska en reagera som förälder när ens barn kommer ut som hbtq-person? Finns det hjälp eller stöd för vårdnadshavare? Det kan vara frågor som dyker upp för oss som är föräldrar till hbtq-personer. Stolt föräldrar är ett nätverk hos RFSL Luleå och norra Norrbottens län. På våra träffar samtalar vi med varandra om de frågor som dyker upp och stöttar varandra i att stötta våra barn. Ta möjligheten att komma och prata med oss!

Stolta föräldrar finns även i Stadsparken under festivalen. Under året träffas Stolta föräldrar ca en gång i månaden på Storgatan 13 i Luleå. Vill du komma i kontakt med Stolta föräldrar här i Luleå? Maila till stoltaforaldrar@lulea.rfsl.se

Mänskliga rättigheter AGENDA 2030 – inställd pga inställda flyg

, 12:15-13:15

Tyvärr måste vi meddela att Jack Thornberg inte kommer kunna komma till årets Luleå Pride på grund av inställda flyg.

Jack Thornberg har under hösten 2017 gjort praktik vid FN-förbundet i Armenien. Jack berättar om utvecklingen i Armenien, säkerhetspolitiken i regionen och egna erfarenheter med utgångspunkt i mål 5 i AGENDA 2030.

De mänskliga rättigheterna och jämställdhet kopplas till HBTQ frågan genom varje människas rätt till att vara den de är, älska den de vill och leva i ett fritt land. Det ska vara jämställt för alla människor, oavsett kön, sexuell läggning och könstillhörighet vilket också är anknutet till HBTQ frågan. Jack har tidigare studerat internationella relationer och statsvetenskap med inriktning på säkerhetspolitik, och har även erfarenheter från Amnesty International och Regeringskansliet.

Programpunkten presenteras av Luleå FN-förening.

Love Yoga

, 12:30-13:00

Var med på ett utomhuspass i Stadsparken med Love Yoga!

Under lördagen bjuder jag in alla nyfikna och intresserade till en stund av fullkomlig återhämtning
och vila.
Jag guidar in dig i en yogisk drömvärld, en magisk värld mittemellan vakenhet och dröm, en
yoga nidra.
I yoga nidra låter du kroppsdel för kroppsdel i din fysiska kropp få vila och skapar en unik
tystnad. I tystnaden ges du en möjlighet att återfå din unika kraft och energi.
Stunden av Yoga Nidra passar alla oavsett vana att utöva yoga, barn och vuxna, gammal som
ung.
Jag som guidar dig till total avslappning heter Petra K GIdlöf. Jag är utbildad yogalärare och
Reiki helare. Äger och driver Love Yoga Luleå.

Asylum process for LGBT people (Asylprocessen för hbtq-personer)

, 13:00-13:45

Folkets Juristbyrå (“The people’s Law Office”) is the first law firm focusing on LGBT people, and is also run by people who are LGBT themselves.The Agency is working as public servants in matters of asylum and forced treatment, as well as plaintiff’s counsel if you become a victim of crime. During Luleå Pride the Agency’s founder Silas Aliki will give a lecture about the asylum process for LGBT people. In conjunction with the lecture Silas Aliki provides free legal advice in individual discussions. The lecture will be in English. Photo by Carla Orrego Veliz

Folkets Juristbyrå är Sveriges första juridiska byrå med fokus på hbtq-personer, som dessutom drivs av personer som själva är hbtq! Byrån arbetar som offentliga biträden i mål om asyl och tvångsomhändertagande, samt som målsägandebiträden om du blivit utsatt för brott. Under Luleå Pride kommer byråns grundare Silas Aliki att hålla en föreläsning om hur asylprocessen ser ut för hbtq-personer.
I anslutning till föreläsningen ges möjlighet till gratis juridisk rådgivning i enskilda samtal. Föreläsningen hålls på engelska.

Foto av Carla Orrego Veliz

Hångelpodden

, 13:00 – 13:45

HÅNGELPODDEN är en sexpositiv och normbrytande podcast med fokus på det härliga hånglet. Podden drivs av scenkonstduon Skamlösa Systrar, Anita Jacobson och Eila Wall Boholm. Här diskuteras ämnen som sex, kroppen, fittan, sexualitet, att vara utanför normen, mm. Ibland tillsammans med gäster. Avsnittet som kommer att spelas in Live (inför publik) under Luleå Pride heter ”Aktivisthångel” och handlar om att hångla utanför normen.

HBTQI-personers situation i världen

, 13:30-14:30

Hur ser situationen ut för HBTQI-personer runt om i världen? Hur kan en arbeta för att minska förtrycket gentemot HBTQI-personer?
För att kunna uppnå en inkluderande queerrörelse är det viktigt att prata om alla sexuella läggningar och könsidentiteter. Därför informerar Queer Amnesty Umeå kring HBTQI-personers situation i världen, samt om hur en kan jobba med HBTQI-frågor och varför det är viktigt. Queer Amnesty Umeå är en subgrupp inom Amnesty International, som fokuserar på HBTQI-personers rättigheter. Amnesty International arbetar för alla människor världen över ska kunna åtnjuta grundläggande mänskliga rättigheter

Legal advice / Juridisk rådgivning

, 13:45-14:45

Silas Aliki, founder of the legal office Folkets Juristbyrå, offers individual conversation for legal advice in connection to the lecture at Lillan. The Agency is working as public servants in matters of asylum and forced treatment, and that plaintiff’s counsel if you become a victim of crime. Are you concerned about a legal issue? Welcome to a conversation with Silas Aliki!

Silas Aliki, grundare av den juridiska byrån Folkets Juristbyrå, erbjuder enskilda samtal för juridisk rådgivning i anslutning till sin föreläsning på Lillan. Byrån arbetar som offentliga biträden i mål om asyl och tvångsomhändertagande, samt som målsägandebiträden om du blivit utsatt för brott.
Funderar du över en juridisk fråga? Välkommen till ett samtal med Silas Aliki!

Phire uppträder

, 14:00-14:10

Eldshow med gycklargruppen Phire!
Phire är LTUs största och äldsta gycklargrupp och vi brukar synas på sittningar och diverse tillställningar på universitetet men även i resten av Norrbotten.
Vi uppträder med LED- och eldredskap och kan sätta ihop ett uppträdande som passar alla tillfällen!
Om ni vill boka in oss eller har frågor skicka gärna ett mail till phire.lule@gmail.com.

Bilder från prideparaden

Parad

, 15:00-16:00

Luleå Prides parad går genom Luleå!
Tillsammans visar vi att vi står upp för hbtq-personers rättigheter att leva som vi är! Kom och delta som du vill! Kanske går du med dina kollegor, kanske går du med dina vänner, kanske går du själv, kanske går du med våra Stolta föräldrar eller kanske med vår ungdomsgrupp?

Vi ställer upp vid scenen i Stadsparken och för att sedan gå via norra hamn och Skeppsbrogatan till busstationen, sedan Storgatan fram tillbaka till Stadsparken.

I anslutning till paraden bjuds det på dans i samarbete med Luleå Rytmik och balettförening.

Bild på Hampus Carlsson

Hampus Carlsson – OBS ny tid

, 16:15-17:00

OBS ny tid på grund av inställda flyg. Hampus Carlsson spelar 16:15 i Stadsparken!

Hampus Carlsson kommer till oss igen! Live är det hjärtat på utsidan och inga filter! Elektronisk synthpop med punkpuls och blås och texter om fest, ensamhet och kärlek.

Mandy Rich- inställt pga flyg

, 17:00-17:30

Tyvärr måste vi meddela att Mandy inte kommer kunna spela under årets Luleå Pride på grund av inställda flyg.

Hon besegrade rädslan över att visa vem hon är. Nu vill hon peppa andra att göra samma sak. Möt Mandy Rich – tjejen som ska krossa machoidealet på den svenska hiphopscenen. Mandy Rich ska revolutionera den svenska hiphopscenen. Beväpnad med en kulsprutssmattrande ordarsenal, ett bultande hjärta för samhällets utsatta – och killer heels.

Bibeltolkningens bakgator

, 17:00-18:30

Hur har Bibeln kunnat användas för att sanktionera slaveri under 1800-talet, underblåsa antisemitism under 1900-talet och legitimera motstånd mot homosexuella i vår egen tid? Bibeln är västerlandets mest inflytelserika boksamling. I två tusen år har den åberopats i olika debatter. I sin föreläsning belyser Jesper Svartvik några av de mest skumma bakgatorna i bibeltolkningens historia och menar att vi har mycket att lära av denna. Vilka argument har använts i de olika debatterna. Finns det likheter? Vilka är de viktigaste skillnaderna? Hur tolkar nutidens bibelforskare de bibeltexter som har åberopats i diskussionern?

Jesper Svartvik, professor i religionsteologi vid Lunds Universitet

Programpunkten presenteras av Svenska kyrkan

Vart ska jag egentligen vända mig?

Att vara ung och ha funderingar gällande kön, könsidentitet, sexualitet och liknande frågor är vanligt. Desto viktigare att veta vart en kan vända sig! Kontaktytor är också viktiga för dig som är anhörig eller på andra sätt är närstående.

Passa på att träffa oss från Ungdomsmottagningen och Barn och Ungdomspsykiatrin! Kom och träffa oss och få höra hur vi arbetar och vilket stöd vi kan erbjuda.

Till Ungdomsmottagningen är alla ungdomar mellan 12-25 år välkomna med sina frågor och funderingar.

BUP är en specialistmottagning för unga upp till 18 år. BUP kommer bland annat informera om hur en könsidentitetsutredning går till och det finns möjlighet att prata med oss och ställa frågor.

Alla är varmt välkomna och det är gratis! Vi bjuder på fika!

Region Norrbotten bjuder in till denna programpunkt.

Träffa valberedningen!

, 17:45-18:30

Vill du vara med och påverka framtidens Luleå Pride och RFSL? Har du idéer och tankar om vad som behöver göras i Luleå och Norrbotten?

RFSL Luleå och norra Norrbottens län är en medlemsorganisation och verksamheten utgår ifrån medlemmarna. Mellan årsmöten drivs arbetet av styrelse och anställda. Valberedningen tar fram ett förslag på ny styrelse och förtroendevalda till årsmötet, som tar beslut om vilka som ska sitta det kommande året.

Kom och prata med valberedningen om vad du tycker är viktigt att RFSL Luleå och norra Norrbottens län ska jobba med! Berätta vad du saknar eller vill se mer av! Ställ frågor om vad det innebär att sitta med i styrelsen! Berätta vad Luleå Pride betyder för dig!

Ska vi bara hångla lite?

, 18:45 – 19:30
”Ska vi bara hångla lite?” är en nyskapande poesi- och performanceföreställning skriven och framförd av scenkonstduon Skamlösa Systrar (Anita Jacobson och Eila Wall Boholm). Under föreställningens gång får vi följa Fanny, en 45-årig kvinna som funnit sig tillrätta i benämningen MILF. Alex som levt ett duktigt liv ända tills 25 års-dagen då hon bestämmer sig för att göra revolt och bli lesbisk tonårsrebell. Genom poesi och performanceinslag berättas karaktärernas historia med tyngdpunkt i hur de längtar kärlek och hångel.

LASH – OBS ny tid

, 19:30-20:15

OBS ny tid på grund av inställda flyg!! LASH spelar 19:30 i Stadsparken!

LASH musik är en stridsförklaring. Inte bara mot invanda könsnormer, utan mot hela den heterosexuella spelplanen och samhället som sådant. De fuckar hela gamet med två fingrar. Men trots hettan, insprängd i ett genreöverskridande beatuniversum av såväl afrobeat som gangstarap, förlorar texterna aldrig i solidaritet.

Sabina och Anfa Lashari är systrarna som med synkroniserat rapflow dekonstruerar hiphop för att skapa sin egen plats. Som duon LASH hittar de sin konstnärliga röst i ett hiphopklimat som tills för bara några år sedan förnekade det som var icke-norm, icke-man, icke-straight.

Ungdomsfest på Ebeneser

, 19:30-23:00

På lördagskvällen välkomnar vi till ungdomsfest på Ebeneser! Festen riktar sig till dig som är mellan 13 och 19 år. Det bjuds på DJ-musik, dansgolv, och uppträdande.
I fiket kan du köpa alkoholfria drycker och snacks.
Välkommen!

Ungdom (till 19år): 20kr

Ungdom och RFSL-medlem: 0kr

Vuxen: 100kr

Gabriel Fontana

, 20:30-21:15

Gabriel Fontana brings a huge colorful party with him! He’s literally on fire because of his firework stilettos. He’s performing his original songs from Talang and also his favorite songs from Britney Spears, Rihanna and Beyonce. The show is full of joy, passion and the message through it all is: LOVE! He inspires the audience with his incredible energy and strong speech. Get ready to see splits, flips and a lot of GLITTER!

Homo Aloneo

, 20:15 – 21:00

En rolig standupshow om social ångest, ensamhet och katastroftankar. Något som komikern Pernilla Hammargren kämpat med sen hon var liten. Om att imitera sälar på scen, vakna i gryningen och undra vad en håller på med och om att ständigt bry sig för mycket om vad alla andra tycker och tänker. Showen tar oss också tillbaka till en ensam queer tonår och när hon hittade det första lesbiska livstecknet. Personligt, skruvat, med självdistans skojar Pernilla om sig själv och bjuder även på lite sidospår om patriarkatets sammanbrott och kanske t.o.m. allsång med Céline Dions ”All by myself”.

Arrhult

, 21:15-22:00
Syskonduon Arrhult introducerades för den stora publiken 2017 genom sin medverkan (sång och co-writers) på Joakim Lundells hitlåtar “All i need” och “My addiction” som dominerat Spotify- och försäljningslistorna under 2017 med långa perioder på första- och andraplatserna.
ARRHULT är Agnes 16, och Abbey 19. Syskonen skriver och framför all musik tillsammans och texterna är ofta starka statements om rätten till sin egen kropp och livsstil. Det ni hör och ser är framtiden.

Lördagsfest på Bistro Norrland

Bistro Norrland goes pride! Utekväll med dj, livemusik och dansgolv!
Under kvällen framträder These Heavy Clouds med ett coolt visuellt musikframträdande och Hampus Carlsson bjuder på sin partyenergi.
Välkommen!

Biljetter köps vid entrén (kort/swish/kontanter). 18 års-gräns. Inträde:

Vuxen: 120kr

RFSL-Medlem: 70kr

Medlemskap+inträde: 170kr

Inträde till fredags- och lördagsfest för medlemmar: 100kr (säg till på fredagen att du ska gå på båda festerna)

Baren stänger 02:00

These Heavy Clouds

, lördagsfest på Bistro Norrland

Tänk dig att du blandar ett kl 02:45-dansgolv, de sista dagarna av sommaren och ett känslokaos med en burk pärlemorglitter. Nånstans i den röran hittar du These Heavy Clouds. Livesetet kan beskrivas som en hybrid mellan en konsert, ett performance och en scenkonstföreställning. Under 2017 gjordes ett fåtal spelningar i Sverige. Gästspel har även gjorts i Finland och Thailand. Den 27 mars släpptes nya singeln ”Hon kollar väl inte på mig?” – ett lesbiskt dansgolvs epos. These Heavy Clouds är ett musik- och performanceprojekt startat av artisten och producenten Sabina Wärme (tidigare Systraskap). Lyssna på deras singel här.

En del av Lördagsfest på Bistro Norrland

The Hat

, 13:00-13:45

The Hat från Luleå producerar sin original musik i ett försök att öka medvetenheten om fördelarna med att omfatta kulturella skillnader.
Musiken är huvudsakligen akustisk och rytmisk, men med ett unikt blues-jazz sound som verkligen passar in i konceptet Global Folk Music.
Texterna reflekterar över olika möten med människor och situationer i Allens liv, såväl som filosofiska tankar av alla sorters roliga och märkliga saker i livet.
Just nu arbetar The Hat för fullt på sitt första album.

Programpunkten presenteras av Studiefrämjandet Norrbotten.

Att leva med HIV som ung idag – OBS flyttad till söndag

OBS ny dag och tid på grund av inställda flyg. Axel Lilja föreläser på söndag kl 13:00!

I dag i Sverige lever de allra flesta som blir diagnosticerade med en hivinfektion ett långt och gott liv. Detta eftersom att dagens mediciner tar ner virusnivåerna till ouppmätbara. Det betyder att det är vanligare att vi stöter på personer som lever med hiv antingen i vår yrkesroll eller i privatlivet. Hur ska skall man då ge ett gott bemötande till de personer som lever med hiv? Vad är ett gott bemötande?

Var femte person som lever med hiv vågar inte berätta det för någon. – Behovet av uppdaterad information är enormt, för att kunna minska fördomarna och höja kunskapsnivån.

Axel Lilja ger en föreläsning som ger svar på frågor som:

Vad är hiv och aids? Hur överförs det? Vilka fördomar finns kring viruset? Hur är det att få besked om att en lever med hiv? Har hiv fört med sig något gott?

En möjlighet till en förståelse kring hur det kan vara att leva med hiv i dag som går på djupet ges. Åskådarna får genom konkreta scenarion reflektera kring hur de själva skulle reagera vid ett möte med någon som lever med hiv.

Föreläsningen anordnas i samarbete med NoaksArk

Isak Uddström

, 14:00-14:45

Isak Uddström presenterar sig själv: Jag är en glad och positiv kille som älskar att stå på scen och att sjunga. På fritiden spelar jag fotboll och sjunger såklart. Mina mål är att ha mina egna låtar på Spotify och beröra med min musik! Har deltagit i bland annat Talang och Livekarusellen.

Programpunkten presenteras av Studiefrämjandet