Patrik Jean

, 16:00-16:45

Foto: Magnus Ragnvid

Med över 60 miljoner streams är Patrik Jean idag en av Sveriges mest streamade independentartister. Hans musik rör sig från emotionella ballader för den hjärtekrossade till medryckande hits för det mörka och svettiga dansgolvet. Vi har sett honom i TV-program som Melodifestivalen, Go’ kväll, Morgonstudion, samt i tidningar som DN, SvD och kvällspressen.

Patrik Jean är dessutom en etablerad låtskrivare med över 250 miljoner streams i ryggen. Hans katalog innehåller flera guld- och platina-utmärkelser. Han var bl.a. en av låtskrivarna bakom Melodifestivalvinnande ”Move” med The Mamas, och har skrivit två vinnarlåtar till Idol.

TNKVRT

, 17:00-18:00

Foto: Cecilia Wallsten

Lördag den 20 augusti får vi besök av den antirasistiska plattformen TNKVRT (uttalas tänkvärt). Plattformen finns som podcast och på Instagram där den i skrivande stund har 178 tusen följare. Syftet med plattformen är att sprida kunskap om mänskliga rättigheter och höja minoriteters röster som ofta marginaliseras.

Danny Lam och Ina Dowland Herrera som driver podcasten TNKVRT tillsammans och håller en föreläsning antirasism och hbtqia+.

FELIN

, 19:00-19:45
FELIN skapar kopplingar mellan musik och det visuella och utforskar ständigt hur dessa två världar möts. FELIN, eller Elin Blom som ligger bakom artistnamnet, har arbetat med musik som låtskrivare och artist i flera år. Elin har bland annat skrivit för artister såsom Adam Lambert, deltagit i Idol och är musiker för artister såsom Agnes. FELIN debuterade med singeln Revolt, som spelades flitigt på P3, och har sedan dess gjort flera spelningar runt om i Europa, som förband för bland annat The Chainsmokers. På senaste plattan Heroes & Villains tar hon upp stora samhällsfrågor. Låten Nuclear Waste som är en av singlarna är en queer kärlekshistoria om riskerna och hatet som många hbtq+ personer möter runtom i världen.