Koneferencier: Björta

Årets konferencier är ingen mindre än den färgsprakande glitterexplosionen Björta!

Björta har en gedigen erfarenhet av att leda fest och gala med glamour.
När Björta är på plats så kan man räkna med en och annan hit som såväl gammal som ung inte blir annat än glad i själen av att höra.
Den som tittar riktigt noga, kanske till och med kan känna igen Björta från det omåttligt populära TV-programmet Lets Dance.

Björta leder oss genom programmet Fredagen och Lördagen.

Invigning

, 19:00

Välkommen till Luleå Prides invigning! 🏳️‍🌈

Luleås kommunalråd Carina Sammeli och RFSL:s förbundsordförande Trifa Shakely invigningstalar. Varmt välkomna!

 

Sylve/Kristin Amparo

, 20:00-20:45

Kristin Amparo är sångkraften som rör sig bortom genrer, vunnit priser för sin jazzmusik, stått på Melodifestivalscenen och toppat listor med låtar så som ”Din Soldat” & ”Dance our tears away”. Hon släppte nyligen albumet ”Som havets ängar”.

SYLVE gjorde independent-succé med sin öppet HBTQI+-temade singel ”Sommartid (Ett annat vi)”. Förra året släppte han sin debut-EP ”Dö lycklig” och pridelåten ”Legacy” med Julia Alfrida.

Kristin Amparo & SYLVEs första samarbete ”Can’t Get Into the Spirit” släpptes förra året i samarbete med Suicide Zero och framfördes låten på årets Guldbaggegala. Nu är duon aktuella med ”How it goes” som släpps 1:a Juli och premiärspelas på Lotta på Liseberg 4:e Juli.

Julia Alfrida

, 21:00-21:45

Julia Alfrida, artist och låtskrivare gjorde en minnesvärd och hyllad debut i Melodifestivalen med egenskrivna “Rich” 2021. Hen fick guldbiljetten till mello tack vare att hen deltog i radio tävlingen P4 Nästa där hen blev utvald av melodifestivalens tävlings producent Karin Gunnarsson. Därefter har Julia släppt flera låtar, spelat in musikvideos samt giggat runt om Sverige inom ramen för pandemins restriktioner. Nu senast släppte Julia sin låt ”Coming Out” som blev utvald till West Prides officiella Pridelåt i år och fick även äran att pryda omslaget av QX juni upplaga i samband med det. Till höst planerar Julia att släppa sitt efterlängtade debutalbum.

Nadia Sahlin, Tindra Pantzare och Per Ödberg

, 12:00-12:45

Nadia Sahlin och Tindra Pantzare är två artister från Luleå som på scenen ackompanjeras av den nyligen hemflyttade Luleåfödda gitarristen Per Ödberg. Tillsammans framför de egenskrivet och unikt material med influenser av vispop, indie och pop. Nadia och Tindra bjuder på solosång och stämsång som förstärks av Pers glittrande gitarrsolon. Sångerna de framför handlar om ämnen som ligger oss nära – kärlek, rättvisa och en värld för alla.

Politikerutfrågning kommunalpolitik

, 13:00-14:00

Kom och hör när moderatorerna David Forsberg och Joakim Isaksson Markström ställer dem tuffa frågorna om lokal hbtqi+politik.

Medverkar gör (kan uppdateras med fler namn):
Carina Sammeli (S)
Liv Shange (RS)
Samuel Ek (KD)
Johanna Nordblad Sirkka (C)
Evelina Rydeker (MP)
Thomas Söderström (L)
Joel Nordström (V)

Schlagerdans

, 14:00-14:45

Välkommen till ett fartfyllt aerobicpass med schlagertema tillsammans med Inpuls och Kirsi, Susanne och Pernilla! Passet passar ALLA som älskar rörelse och schlagermusik. Passet är 45 minuter och givetvis helt gratis!


Arrangeras av

Prideparad

, 15:00-16:00

Äntligen är Luleå Prides prideparad tillbaka! Efter två års uppehåll skall vi äntligen få tåga tillsammans genom staden! 🏳️‍🌈🎉

Vi samlas vid Rådstugatan kl 14:45 där vi ställer upp oss. Sätt på dig dina festligaste kläder och gå med oss i Luleås härligaste parad!

Ta gärna med banderoller och egen musik i form av mobil, ljudanläggning, instrument eller annat. Vi vill att paraden ska synas och höras.

Paraden avgår 15:00 och vi beräknas vara tillbaka ca. 16:00 i Stadsparken. Efter paraden blir det tal och uppträdanden på scenen i Stadsparken.

Patrik Jean

, 16:00-16:45

Foto: Magnus Ragnvid

Med över 60 miljoner streams är Patrik Jean idag en av Sveriges mest streamade independentartister. Hans musik rör sig från emotionella ballader för den hjärtekrossade till medryckande hits för det mörka och svettiga dansgolvet. Vi har sett honom i TV-program som Melodifestivalen, Go’ kväll, Morgonstudion, samt i tidningar som DN, SvD och kvällspressen.

Patrik Jean är dessutom en etablerad låtskrivare med över 250 miljoner streams i ryggen. Hans katalog innehåller flera guld- och platina-utmärkelser. Han var bl.a. en av låtskrivarna bakom Melodifestivalvinnande ”Move” med The Mamas, och har skrivit två vinnarlåtar till Idol.

Syndromet

, 17:30-18:00

Foto: Cat Svensson

Syndromet är tvåpersonsrockbandet som blandar svenska texter om det viktigaste de vet med den intensivaste rockmusik de kan frammana. Det är musik av och för brinnande hjärtan! Syndromet är på ständig turné över hela Sverige. Förutom att vara det första bandet i världen som spelat vid alla Sveriges yttersta punkter, så söker de sig till platser som andra rockband väljer bort. Platser som Korpilombolo, Porjus, Karesuando och Malå har besökts under deras turnerande genom Sverige. Målet är att alla som bor i Sverige ska få möjligheten att uppleva Syndromet live på nära håll.

Syndromet släppte 2019 skivan ”Dandelion Radio Session”, 2020 ”Hjälmsa” och 2021 skivan ”Tararp”. De har även gett ut zinet ”Irrfärder & Avvägar”, en berättelse om eldsjälar, snällhet och om ett rockband på äventyr i det nya musiksverige.

Not By Blood

, 18:30-19:00

“En oktobernatt. Ett piano. Två musiknördar, en mer tjurskallig än den andra. Ett vad.”

Not By Blood är en duo bestående av Kim Jonsson och Noomi Nilsson Lindh. De spelar en kombination av akustiskt rock, indie, och folk. Texterna är ofta sorgliga, men det jämnar de ut med hjälp utav lite gladare covers.

Melanie Wehbe

, 20:45-21:30

Sen Melanie Wehbe besökte oss sist har hon hunnit släppa den befriande och lekfulla break-up låten ”Sugarcoat” samt färdigställt sin debut-EP som släpps i år. Melanie förklarar EPn som en musikalisk resa om att hitta självacceptans, sin inre styrka och att kunna blomma ut som människa. Melanie Wehbe är även en platina-säljande låtskrivare. Hennes katalog inkluderar två ettor på Spotify och tre radio-ettor. Hon har skrivit två låtar som tog sig hela vägen till Eurovision Song Contest – ’Move’ med The Mamas och ’Love Is Forever’ med Leonora. Samt två Idol-vinnarlåtar – ’Rain’ med Tusse och ’Treading Water’ med Chris Kläfford, som är den första låten från Idol att nå topp 1 på Spotify.

FELIN

, 21:45-22:30
(OBS! NY TD!)
FELIN skapar kopplingar mellan musik och det visuella och utforskar ständigt hur dessa två världar möts. FELIN, eller Elin Blom som ligger bakom artistnamnet, har arbetat med musik som låtskrivare och artist i flera år. Elin har bland annat skrivit för artister såsom Adam Lambert, deltagit i Idol och är musiker för artister såsom Agnes. FELIN debuterade med singeln Revolt, som spelades flitigt på P3, och har sedan dess gjort flera spelningar runt om i Europa, som förband för bland annat The Chainsmokers. På senaste plattan Heroes & Villains tar hon upp stora samhällsfrågor. Låten Nuclear Waste som är en av singlarna är en queer kärlekshistoria om riskerna och hatet som många hbtq+ personer möter runtom i världen.