Stadsparken

Här hittar du information om vad som kommer ske i stadsparken under Luleå Pride. Läs mer om varje monterplats nedan.

Toaletter

Här hittar du fyra toaletter varav en är rollstolsanpassad. I vår lokal på Bergströmska gården (Rådstugatan 7, 97238, Luleå) hittar du fler toaletter.

Scen

På stora scen kommer alla programpunkter i Stadsparken att äga rum. Läs mer om programmet genom att klicka HÄR. 

Matområde

Hoppborg

Kom och hoppa i hoppborgen!

För barn mellan 2-6 år. Max 120 cm lån.

1. Luleå Cheerleading

Träffa Luleå Cheerleadingförening, LCD och Arctic Cheer Avalanches, ACA, och prova på cheerleading på lördag 24 augusti.
Vi båda kommer sedan också att delta i paraden tillsammans med RF Sisu Norrbotten.

2. Transsammans

Sveriges största förening för transpersoner och närstående. Transsammans kommer enbart finnas på plats lördag den 24 Augusti.

3. Vision

Vi kommer att ha information om Fackförbundet Vision.
Vi bjuder på godis, give-aways och vi kommer även ha någon form av tävling med priser att vinna!

4. Meta

Meta bjuder på give-aways!

5. Extra bord

6. Extra bord

7. Rättighetscentrum Norrbotten

Vi kommer att ha lite böcker som vi delar ut, ett quiz om diskriminering, och information om vår verksamhet + give-aways.

8. Dansinitativet

När? 24 augusti kl 10.00 och kl 10.45
Var? Stadsparken
Kategori? Dans

En normkreativ och lustfylld danssaga för barn mellan 3 till 6 år. Tillsammans med Dansinitiativets danspedagog Nadja, dansar vi hos igenom bilderboken Piraterna och frihetskampen av Olika förlag. Under 20 minuter seglar vi över havet, gör motstånd mot förtryck och läksiga typer och dansar oss igenom ett äventyr för friheten tillsammans. Max antal barn per workshop är 12 st. Kom i tid för att säkra er plats.
Dansinitiativet är Luleås scen och produktionshus för dans och cirkus. Vi producerar verk som spänner mellan dans och cirkus med särskilt fokus på barn och unga. Vi tycker att barn, unga och vuxna har rätt till minnesvärda och oväntande scenkonstupplevelser som kittlar och berör. Vi vill att du ska känna dig trygg och utmanad tillsammans med oss

9. Silent Mind

 

Med inspiration från Silent Yoga kan du nu testa på Silent Mind. Din stund av stillhet. En plats där du får vara fullt närvarande i nuet. Där varken dåtiden eller framtiden får plats. Ett unikt pass som skapar ökad närvaro och starkare koppling till din egen kropp. I cirka 15 minuter blir du guidad genom högkvalitativa hörlurar som levererar en skräddarsydd mix av guidning och musik, väl utvalda låtar för att hjälpa dig att landa i nuet.

Läs mer om Silent Mind i programmet. Klicka här. 

10. Extra bord

11. Scania

12. Securitas

Vi kommer finnas på plats med tävlingar och give-aways!

13. Vänsterpartiet

14. Quality Hotel / Norrbottensteatern

Quality Hotel och Norrbottensteatern bjuder på härligt häng i deras Room for all och roliga aktiviteter.

Loppis med utförsäljning av klänningar från Norrbottensteaterns kostymförråd.

Tävling! Låt fotografera dig framför vår fotovägg på lördag. Den roligaste bilden vinner teaterbiljetter och en hotellnatt. (Vinnarbilden presenteras nästa vecka här på sociala medier). Utklädningslåda finnes!

15. Miljöpartiet

16. Moderaterna

Under Luleå Pride kommer Moderaterna tillsammans med Öppna Moderater finnas i Stadsparken. Vi finns på plats både på fredagen och lördagen. Kom gärna och säg hej, ta en kaffe och ställ frågor om vår HBTQI-politik.

17. Meet & Greet område

Här kommer du kunna träffa dina favoritartister efter deras framträdanden i parken.

18. Socialdemokraterna

Här bjuder vi på en färgsprakande upplevelse med något för alla! Kom förbi och njut av nygjorda popcorn, tävla i cornhole, eller få en snygg Pride-flagga målad på ansiktet. Vill du veta mer om hur du kan göra skillnad? Passa på att prata med oss om HBTQ+ frågor och bli medlem i Socialdemokraterna på plats!

Vi ser fram emot att fira kärlek, gemenskap och allas rätt att vara sig själva – tillsammans med dig!

 

19. ABF

Kom och prata folkbildning med oss, vi finns på plats under lördagen med info om allt från vår verksamhet till hur en kan bli vår nästa cirkelledare!

  • Mellan klockan 13-15 har vi speeddating för vänner i vårt tält, välkommen förbi och upptäck någon ny eller nygammal kompis på ett lättsamt sätt! (Hur lång tid det tar beror lite på hur många som kommer)
  • Tävla mot en kompis i Singstar eller Just Dance, spela lite brädspel eller bara häng loss en stund i vår soffhörna
  • Quiz med priser, dragning efter paraden 16.30

20. Luleå kommun

För oss på Luleå kommun är det en självklarhet att stötta Luleå Pride. Vi verkar för hela kommunen och hos oss spelar alla färger roll – året om. Flera av kommunens verksamheter är HBTQIA+ certifierade, och det berättar vi gärna mer om nu när vi ses i Prideparken. Här kommer du ha möjlighet att träffa Vuxenutbildningen, Föräldrasupporten, Familjerådgivningen, FREDA mottagningen, Boendestöd med fler.

För barnen kommer Biblioteken ha en skaparyta där ni bland annat kan testa att skapa med 3D pennor. Butiken samlat närvarar med sin lånegarderob, så att du kan låna en outfit till helgens firande, med sig har de också utvald second hand till festivalpriser.

Utöver det utlovas riktigt sköna fåtöljer, tävlingar och  sköna ytor att hänga på, välkommen!

21. FPES

I över 50 år har FPES representerat transpersoners gemenskap och kämpat för vår rätt att existera. Vi har en aktiv grupp här i Luleå och Norrbotten. Så om du är transperson eller har en transperson i din närhet och behöver hjälp, stöd eller en vänlig grupp att träffa, kom och besök oss.

22. Luleå tekniska universitet

 

Varför är det då så viktigt att vi som universitet engagerar oss i Luleå pride? Så här säger vår rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn:

– För oss på Luleå tekniska universitet är det en självklarhet att stötta Luleå Pride. Det handlar om alla människors lika värde, rättigheter och att all kärlek är lika värdefull. När vi nu står mitt i en samhällsomvandling i norra Sverige, behöver vi skapa attraktiva och inkluderande samhällen där människor vill leva och bo, vilket är en förutsättning för att lyckas med den gröna omställningen. 

I vår monter i Statsparken får du prata med våra studenter och medarbetare om hur det är att studera eller arbeta vid universitetet. Vi har även en quiz där du kan vinna fina priser från vår studentshop. Välkommen!

 

23. Region Norrbotten

I Region Norrbottens monter är alla välkomna att komma och prata om vår verksamhet med oss och hur vi jobbar med hbtqi+perspektivet. Några professioner som finns representerade är bland annat ungdomsmottagningen, psykiatrin, länslogopedin och hälsocentraler. Du kan även träffa politiker och tjänstepersoner.

24. Noaks Ark

25. Svenska kyrkan

Vi bjuder på kaffe, te och kaka och det finns ett pyssel-bord för den som vill pärla ett fint armband eller halsband.

26. Galären

För oss på Galären är det enda givna alternativet att alla människor ska ges möjligheter att leva på lika villkor. Att Luleå ska vara en inkluderande stad där mångfald, respekt och engagemang gör det självklart att få älska och vara vem man vill. Galären har varit samarbetspartner till Luleå Pride varje år sedan starten 2012. Och det kommer vi att fortsätta med.


Fredag 23/8 och lördag 24/8 träffar du oss i Stadsparken. Kom förbi och säg hej! Hos oss kan du slå dig ner och hänga en stund, delta i tävlingar och pärla pridearmband.

Guldpartners