PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE

Årets Luleå Pride 2023
Luleå, 20230801

Årets Luleå Pride är på gång och vi är glada att meddela att programmet börjar ta form. Besökare kan förvänta sig en fantastisk vecka fylld av händelser och aktiviteter som hyllar kärlek, inkludering och stolthet. Luleå Pride 2023 kommer att äga rum från 14-20 augusti runt om i Luleå, med festivalens höjdpunkt i stadsparken den 18-19 augusti.

Vi presenterar stolt en ny artist till årets repertoar: Emilia Pantic, vars musikaliska talang och ärliga texter har tagit världen med storm. Efter att ha debuterat med singeln ”Roadkill” i februari 2022 har Emilia fortsatt att imponera med låtar som ”Säg det som du menar det”, ”Död” och ”SOS”. Hennes debut-EP ”Hatar att du lät oss gå” släpptes förra hösten och har cementerat hennes ställning som en av Sveriges mest lovande artister. Vi är otroligt glada över att kunna presentera henne som en av våra stjärnor under Luleå Pride 2023.

För att ge våra besökare en unik och givande upplevelse kommer vi att arrangera ett eget ”pride house” på Quality Hotel, vår officiella hotellpartner, med inspirerande föreläsningar under fredagen och lördagen. Här kommer deltagarna att få lära sig mer om hbtqi+personers livsvillkor och viktiga ämnen som är centrala för vårt community.

Höjdpunkten för många under Luleå Pride är såklart Prideparaden, som kommer att äga rum på lördagen den 19 augusti klockan 15:00. Gemenskap, musik och glädje kommer att sprida sig genom stadens gator när människor samlas för att fira kärleken och mångfalden.

Luleå Pride 2023 strävar också efter att ta ansvar för hälsa och välbefinnande. Därför kommer vi att erbjuda besökare möjligheten att testa sig för HIV och syfilis under festivalen.

Festligheterna avslutas med en glittrande festkväll på Bistron. Här kommer människor att kunna dansa natten lång och skapa minnen för livet.

All information om Luleå Pride 2023, inklusive det uppdaterade programmet med nya programpunkter som släpps löpande, finns på vår hemsida Luleapride.se. Vi ser fram emot en vecka fylld av glädje, gemenskap och en känsla av att vara stolta över oss själva och varandra. Tillsammans kan vi göra Luleå Pride 2023 till en oförglömlig händelse!

För mer information, vänligen kontakta:
Joakim Isaksson Markström, ordförande RFSL Luleå och norra Norrbottens län
[email protected]
072-5414009

Om Luleå Pride:
Luleå Pride är en årlig festival som äger rum i Luleå och syftar till att fira och främja hbtqi+-samhället. Genom olika evenemang och aktiviteter strävar vi efter att skapa en inkluderande och kärleksfull plattform för människor att uttrycka sin stolthet och samtidigt öka medvetenheten om viktiga frågor som rör hbtqi+-rättigheter.