Luleå Pride på Vetenskapens hus

Luleå Pride på Vetenskapens hus

Var: Vetenskapens Hus

Kategori: Föreläsning

18 augusti öppnar vi Vetenskapens hus för dem som vill bidra till ett mer regnbågsfärgat Luleå genom föreläsningar och aktiviteter. Universitetet finns även på plats i Stadsparken både fredag och lördag och kommer att gå i paraden. Välkommen till oss!

Program:
10.00–11.00 Att se på plats och kontext med hjälp av queerteori
Klara Rydström och Liv-Jenny Sandberg är doktorander i arbetsvetenskap respektive design, Luleå tekniska universitet. Under föreläsningen utgår de från queerteori och exempel från egen forskning för att visa på hur olika platser och kontexter antingen inkluderar eller exkluderar personer med olika kön, genus och sexualitet.

11.30–12.30 Ledarskap och inkludering
Ava Wizelius är en progressiv och modern ledare med tryggheten från det klassiska ledarskapet erhållet i Försvarsmakten. Hon har erfarenhet från myndighetsarbete, politiken och arbete i det privata näringslivet. I sin föreläsning diskuterar hon ledarskap och inkludering i arbetslivet och skillnaderna att vara chef och medarbetare som man, kvinna och transperson. Föreläsningen blandar självdistans, varvat med känslor och inlevelse.

13.00–14.30 Omställningen kan inte bara vara grön – fler färger behövs (Region Norrbotten)
Mariana Vnuk föreläser om vikten av inkludering och fler perspektiv för att lyckas med den kommande samhällsomvandlingen. Hon ligger bakom Instagramkontot Normkollen och är i år nominerad till Norrbottens jämställdhetspris. Efter föreläsningen håller hon i ett panelsamtal på samma tema. Medverkar gör bland annat representanter för Region Norrbotten, RFSL Luleås ordförande Joakim Isaksson Markström och dragshowartisten Admira Thunderpussy.

Mariana Vnuk